RODO - INFORMACJE

Drogi Kliencie

w naszej firmie Natura Centrum Odnowy Biologicznej przywiązujemy wielką wagę do uczciwości, przejrzystości i bardzo dbamy o trwałe i przyjacielskie relacji z naszymi gośćmi i klientami. Nasza wzajemna współpraca przynosi korzyści dla każdej ze stron. Częścią tego zaangażowania jest zabezpieczenie oraz poszanowanie Twojej prywatności oraz Twoich wyborów.

Mając na względzie ochronę i bezpieczeństwo Państwa danych osobowych oraz ze względu na fakt, że w dniu 25 maja 2018 r. weszły w życie przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. nr 2016/679, Natura Centrum Odnowy Biologicznej dostosowała zasady przetwarzania Państwa danych osobowych do nowych regulacji prawnych.

Nowe przepisy nie wymagają z Państwa strony żadnego działania, zapewniają jedynie lepszą ochronę przekazywanych danych.

Zgodnie z przepisami Rozporządzenia, poza dotychczasowymi prawami, przysługuje Państwu szereg nowych uprawnień, w tym prawo do: żądania usunięcia danych, żądania ograniczenia przetwarzania czy przedstawienia sprzeciwu. Do nowych regulacji prawnych została dostosowana Polityka Prywatności oraz Zasady korzystania z serwisu internetowego Centrum Natura.

Poniżej przedstawiamy Państwu klauzulę informacyjną, w której wskazujemy w jaki sposób przetwarzamy dane na stronie Centrum Natura. Wskazana klauzula znajduje się również na stronie formularza, gdzie zbieramy Państwa dane.

 

Kto jest Administratorem Twoich danych?

Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Natura Centrum Odnowy Biologicznej Dorota Chodorowska z siedzibą w z siedzibą w Polanicy-Zdroju (57-320) przy ul. Mickiewicza 9. Jeśli masz jakiekolwiek pytania odnośnie przetwarzania przez nas Twoich danych, skontaktuj się z nami. Do Twojej dyspozycji jest adres e-mail: natura.duszniki@gmail.com
 

W jakim celu wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zbierane są w celu realizacji Twojego przyjazdu do Centrum, wysyłaniu Tobie Kart Klienta i życzeń okolicznościowych oraz w celach marketingowych administratora, w tym przesyłania informacji handlowych (newslettera) Centrum Natura. Dążymy do ciągłego ulepszania naszych usług, dlatego chcemy dostarczać tylko intersujące Cię, spersonalizowane informacje. Dlatego będziemy profilować przekazane przez Ciebie informacje.
 

Na jakiej podstawie i jak długo będziemy wykorzystywać Twoje dane?

Przetwarzanie danych osobowych odbywać będzie się na podstawie Twojej zgody (art. 6 lit. ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. dalej: „RODO”). Dane będą w naszym posiadaniu do momentu wycofania przez Ciebie zgody.
 

Komu możemy przekazać dane?

Dane będą przekazane podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie (np. agencjom marketingowym), ale tylko w celu i zakresie niezbędnym dla realizacji usługi. Dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy.

Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych?

Masz prawo żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia, przenoszenia danych lub ograniczenia ich przetwarzania oraz zgłoszenia sprzeciwu. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, dlatego możesz ją w każdym momencie wycofać, i nie będzie to miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie przed wycofaniem. W razie realizacji jednego ze swoich praw wyślij e-mail na wyślij e-mail na adres: natura.duszniki@gmail.com

Podanie danych w zakresie adresu e-mail jest dobrowolne ale niezbędne do wysyłki informacji marketingowych (newsletter).

Bezpieczeństwo Twoich danych jest dla nas priorytetem, jeśli jednak uznasz, że przetwarzając Twoje dane osobowe naruszamy przepisy RODO, masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub do innego organu nadzorczego właściwego na podstawie przepisów RODO.

 

W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji:
adres e-mail: natura.duszniki@gmail.com
numer telefonu: +48 509 855 122

Z poważaniem
Dorota Chodorowska

Właścicicel Centrum Natura

facebook